Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@21:29:27 GMT

قیمت دلار اوج گرفت

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۴۱۹۶

قیمت دلار اوج گرفت

باقی ماندن جریان سرمایه ورودی خارجی به چین در سطحی مستحکم بیش از پیش به تقویت جایگاه یوان منجر شده است. داده‌های وزارت بازرگانی چین نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در چین در ۹ ماه امسال به ۸۵۹.۵۱ میلیارد یوان ( ۱۲۹.۲۶ میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۱۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد افزایش نشان می دهد. کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با ۳۱.۴ درصد کل سرمایه گذاری ها بزرگ ترین سرمایه گذار خارجی در چین بوده اند.  

ادامه بالا ماندن نرخ تورم در سطح جهانی به یک نگرانی بزرگ در بازار ارز تبدیل شده است. جروم پاول- رییس بانک مرکزی آمریکا- با بیان اینکه این نهاد به زودی به برنامه خرید اوراق قرضه خود خاتمه خواهد داد نسبت به بازگشت تورم آمریکا به محدوده دو درصدی تا سال آینده ابراز امیدواری کرده است. از طرف دیگر جک دورسی- مدیرعامل توییتر- در یک پیام توییتری عجیب نوشت: ابرتورم همه چیز را عوض خواهد کرد.  به زودی ابرتورم در آمریکا و بعد از آن در سایر نقاط جهان اتفاق خواهد افتاد.  

فرا رسیدن سررسید پرداخت بدهی غول ساخت و ساز چینی به ضرر دلار تمام شده است. بدهی این شرکت چیزی حدود دو درصد کل تولید ناخالص داخلی چین است و بررسی ها نشان می دهد این شرکت دارایی های دلاری زیادی دارد که برای بازپرداخت بدهی هایش مجبور به فروش آن ها خواهد بود بنابراین معامله گران انتظار دارند در روزهای پیش رو حجم زیادی دلار توسط این شرکت چینی و بانک های دولتی پشتیبان آن به بازار تزریق شود تا این شرکت سرپا بماند.  

شناسایی سویه جدید کرونا که از نوع دلتا نیز مسری تر است بار دیگر فعالان بازار ارز را به طرف ارزهای امن سوق داد. این سویه که در روسیه شناسایی شده در این کشور مرگ و میر بالایی را رقم زده و ولادمیر پوتین- رئیس جمهور- دستور تعطیلی یک هفته ای سراسری را صادر کرده است. سازمان بهداشت جهانی از تداوم همه گیری کرونا تا سال آینده خبر داده است هر چند که انتظار می رود روند کاهش تلفات ادامه یابد.  

متوسط نرخ تورم ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۳.۴ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی فاصله گیرد. در اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۳.۶ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است. در مقایسه با ماه قبل، نرخ تورم در یک کشور کاهش و در ۲۵ کشور افزایش داشته است. یک کشور نیز هیچ افزایش تورمی را تجربه نکرده است.  

موسسه رتبه بندی مودیز اعلام کرد در نتیجه همه گیری کرونا و وادار شدن دولت ها به حمایت از بازارهای پولی و مالی، مجموع بدهی دولت های جهان تا پایان سال ۲۰۲۰ از رقم ۱۳ تریلیون دلار عبور کرده که این رشد در یک دهه اخیر بی سابقه بوده است. همچنین مجموع بدهی جهان شامل بدهی خانوارها، بخش دولتی و بخش خصوصی در بازه زمانی فوق به ۸۳ تریلیون دلار رسیده است تا رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شود. بدهی جهانی به نسبت بحران ۲۰۰۷ حدود ۲.۵ برابر بیشتر شده است.

همزمان با پیشرفت واکسیناسیون و افزایش شمار افراد واکسینه شده، میزان تلفات ناشی از کووید-۱۹ در جهان برای نخستین بار در یک سال قبل به کمتر از ۴۳۰۰ نفر در روز رسید که این روند در صورت ادامه یافتن می تواند انگیزه احتیاطی معامله گران را در بازار ارز کم کند و کفه معاملات را به نفع دارایی های پرریسک تر در مقابل دارایی های امن سنگین کند. یورو، پوند و یوان از جمله ارزهایی بوده اند که در روزهای اخیر وضعیت بهتری مقابل دلار پیدا کرده اند.

ین که در روزهای اخیر شرایط بسیار سختی مقابل دلار را تجربه کرده است احتمالا باز هم چاره ای جز عقب نشینی مقابل دلار ندارد چرا که وضعیت تورم و همچنین بازار کار ژاپن کاملا با چیزی که بانک مرکزی این کشور هدفگذاری کرده، فاصله گرفته است: طبق اعلام کابینه این کشور، متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفی ۰.۴ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم های ثبت شده در این کشور طی هشت ماه اخیر بوده است.

یوان چین تحت تاثیر عملکرد نیرومند اقتصاد این کشور کماکان در جایگاه مستحکمی قرار دارد. آمارهای منتشرشده نشان می دهد نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به سپتامبر به مثبت ۰.۷ درصد رسیده است. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از  تورم ماه قبل و ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر کاهش قیمت گوشت خوک قرار گرفته که تورم آن به منفی ۴۶.۹ درصد کاهش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده ۶ ماه اخیر در چین بوده است.  

دلار در روزهای اخیر صعود قابل توجهی مقابل رقبا داشته و اکنون برخی از معامله گران در حال خارج کردن بخشی از سود خود هستند. با توجه به اینکه هم صندوق بین المللی پول و هم بانک جهانی از رشد خوب اقتصادی آمریکا در سال جاری و سال آینده خبر داده اند اسکناس سبز موقعیت مستحکمی خواهد داشت البته عملکرد اقتصادی بهتر چین، توجه معامله گران را به روی سرمایه گذاری بر روی یوان نیز جلب کرده و دلار کاملا از نرخ برابری بالای هفت یوانی سال قبل فاصله گرفته است.  

تاکنون بیش از ۲۴۴ میلیون و ۶۴۱ هزار و ۱۵۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۹۶۷ هزار و ۲۷۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۵۶ هزار و ۳۶۶ نفر، برزیل با ۶۰۵ هزار و ۶۸۲ نفر، هند با ۴۵۵ هزار و ۹۳ نفر، مکزیک با ۲۸۶ هزار و ۳۴۶ نفر و روسیه با ۲۳۱ هزار و ۶۶۹ نفر بوده است.

گریگ مخوروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه کارمینیاک - گفت: مشخص نیست که چه زمانی شاهد بازگشت مجدد نرخ تورم در کشورهای مختلف به محدوده هدف دو درصدی خواهیم بود اما با بالا باقی ماندن نرخ تورم، انتظارات تورمی نیز نسبت به قبل از آغاز کرونا به میزان قابل توجهی بیشتر شده است. در این شرایط،  دارایی‌های امن مقصد جذابی برای سرمایه‌گذاری باقی خواهند ماند و رشد قیمت دارایی های پرریسک تر آهسته خواهد بود.     

شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۳.۸۱۲ واحد بسته شد.

شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا،  شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو،  پوند انگلیس،  روپیه هند،  دلار استرالیا،  دلار کانادا،  دلار سنگاپور،  فرانک سوییس،  رینگت مالزی،  ین ژاپن و یوان چین است.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۷ دلار اعلام شد.   

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات،  پوند با ۰.۰۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۶ دلار مبادله شد.  یورو ۰.۲۸ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۶ به ۱.۱۶۱ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی،  هر دلار با ۰.۱۵ درصد افزایش به ۱۱۳.۷۱۲ ین رسید.  در برابر همتای استرالیایی،  هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۴۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۳۸۵ یوان چین اعلام شد.

223224

کد خبر 1567068

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اقتصاد جهان چین ایالات متحده آمریکا دلار سرمایه گذاری درصد افزایش معامله گران نشان می دهد نرخ برابری شاخص دلار نرخ تورم ماه قبل دو درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۴۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اظهارات سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا و همچنین داده‌های مربوط به بازار کار ماه آوریل از ایالات متحده می‌تواند بر تحرکات قیمت طلا در هفته آینده تاثیرگذار باشد.

براساس گزارش تجارت نیوز، طلای جهانی به همین واسطه ۲.۷ درصد در بعد روزانه کاهش یافت و به روند کاهشی خود ادامه داد. طلا در اوایل معاملات سه‌شنبه به ضعیف‌ترین سطح خود در بیش از دو هفته گذشته، یعنی نزدیک به ۲۲۹۰ دلار، رسید. با این حال، از آنجا که دلار آمریکا پس از انتشار اطلاعات ناامیدکننده PMI ایالات متحده تحت فشار فروش قرار گرفت، طلا بالاتر از ۲۳۰۰ دلار بهبود یافت.

شاخص ترکیبی PMI بخش خصوصی در ایالات متحده، طبق برآورد اولیه ماه آوریل به ۵۰.۹ کاهش یافت، در حالی که این رقم در ماه مارس ۵۲.۱ بود. این موضوع نشان‌دهنده کاهش شتاب رشد در فعالیت‌های تجاری بخش خصوصی است.

علاوه بر این، جزئیات نهفته در گزارش، حاکی از کاهش تورم نهاده‌ها بود که بر ارزش دلار آمریکا (USD) تاثیر منفی بیشتری گذاشت. کریس ویلیامسون، اقتصاددان ارشد کسب‌وکار، با ارزیابی یافته‌های نظرسنجی‌های PMI، گفت: «تضعیف تقاضا و سرد شدن بازار کار منجر به کاهش فشارهای قیمتی شد، زیرا ماه آوریل کاهش خوشایندی در نرخ‌های افزایش قیمت فروش برای کالاها و خدمات اتفاق افتاد.»

روز چهارشنبه، پس از گزارش اداره آمار آمریکا (US Census Bureau) مبنی بر افزایش ۲.۶ درصدی سفارشات کالاهای بادوام، ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای رقیب پرقدرت باقی ماند. در نتیجه، طلا برای به دست آوردن دوباره شتاب صعودی با مشکل مواجه شد.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی ایالات متحده (BEA) روز پنجشنبه گزارش داد تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سه‌ماهه اول با نرخ سالانه ۱.۶ درصد (اولین تخمین) رشد کرده است. این رقم پس از رشد ۳.۴ درصدی ثبت‌شده در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۳ به دست آمده است و با پیش‌بینی بازار برای رشدی معادل ۲.۵ درصد به میزان قابل توجهی فاصله دارد. در نتیجه، ارزش دلار آمریکا همچنان تضعیف شد و به طلای جهانی اجازه داد تا روز را با روندی صعودی به پایان برساند.

با این حال، روند صعودی طلا همچنان محدود ماند، چراکه گزارش تولید ناخالص داخلی نشان داد شاخص قیمت تولید ناخالص داخلی، از ۱.۷ درصد به ۳.۱ درصد افزایش یافته است. این موضوع نشان‌دهنده تاثیر قوی‌تر تورم بر رشد تولید ناخالص داخلی است.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی (BEA) در روز جمعه اعلام کرد شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) بدون احتساب مواد غذایی و انرژی در ماه مارس نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد افزایش یافته است. این رقم با افزایش ماه فوریه مطابقت داشت و از پیش بینی بازار که ۲.۶ درصد بود، فراتر رفت. این موضوع باعث حفظ استحکام ارزش دلار آمریکا شد و برای قیمت طلای جهانی که در آستانه آخر هفته کماکان روند صعودی خود را ادامه می‌داد، چالش ایجاد کرد.

پیش بینی قیمت طلای جهانی در هفته پیش رو

توجه سرمایه‌گذاران طلای جهانی بر تصمیم فدرال رزرو در روز چهارشنبه متمرکز است. اهالی بازار انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد نگه دارد. بر اساس ابزار «CME FedWatch»، احتمال اینکه فدرال رزرو در ماه ژوئن نیز سیاست تثبیت نرخ بهره را در پیش بگیرد حدود ۹۰ درصد است. به نظر می‌رسد بیانیه فدرال رزرو نشانه جدیدی در مورد زمان چرخش سیاست‌های پولی این بانک ارائه نکند.

در پی اعلام تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو در چهارشنبه آینده، توجه سرمایه‌گذاران طلا به کنفرانس خبری پس از نشست جلب خواهد شد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، به احتمال زیاد با پرسش‌هایی در مورد احتمال کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن مواجه خواهد شد. اگر پاول درِ این کاهش را نبندد، واکنش اولیه می‌تواند باعث کاهش شدید بازده اوراق خزانه آمریکا و در نتیجه تقویت طلا شود.

همان‌طور که معامله‌گران به یاد دارند، پس از نشست سیاست‌گذاری ماه مارس، پاول اشاره کرد ارقام بالای تورم در ژانویه و فوریه ممکن است ناشی از عوامل فصلی بوده باشد. فعالان بازار همچنین به‌دقت به اظهارات پاول در مورد چشم‌انداز تورم توجه خواهند کرد. اگر لحن پاول درباره آخرین تحولات تورم نگران‌کننده باشد، ممکن است ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای رقیب همچنان مقاوم باقی بماند و مانع از افزایش قیمت طلا شود.

در نهایت، اگر پاول عدد ناامیدکننده‌ تولید ناخالص داخلی (GDP) در سه‌ماهه اول را کم‌اهمیت جلوه دهد، سرمایه‌گذاران، آن را نشانه‌ای از رویکرد سخت‌گیرانه‌ فدرال رزرو تلقی می‌کنند و این امر می‌تواند مانع از رشد قیمت طلای جهانی شود.

تمرکز معامله‌گران بر داده‌های اقتصاد آمریکا

روز جمعه، اداره آمار کار ایالات متحده (US Bureau of Labor Statistics) گزارش اشتغال ماه آوریل را منتشر خواهد کرد. کاهش چشمگیر در رشد لیست حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (Nonfarm Payrolls) - یعنی رسیدن این رقم به عددی نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر - می‌تواند بلافاصله باعث فروش گسترده دلار آمریکا شود. حتی اگر این داده‌ها تاثیر چندانی بر انتظارات کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن نداشته باشد، همچنان می‌تواند بر ارزش دلار آمریکا سنگینی کند، به ویژه اگر تمایل سرمایه‌گذاران به چرخش سیاست‌های پولی در ماه سپتامبر افزایش یابد.

ابزار «CME FedWatch» نشان می‌دهد بازارها احتمالاً نزدیک به ۴۰ درصد شانس برای بدون تغییر ماندن نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر در نظر گرفته‌اند.

از سوی دیگر، افزایش قوی‌تر از پیش‌بینی در لیست حقوق و دستمزد غیرکشاورزی، به خصوص اگر با آمار بالای تورم دستمزد همراه باشد، می‌تواند انتظارات برای عدم اقدام فدرال رزرو در سپتامبر را تقویت کند و باعث کاهش شدید قیمت طلای جهانی، پیش از پایان هفته معاملاتی شود.

یمت طلای جهانی تحت فشار شدید کاهشی، هفته را آغاز کرد و روز دوشنبه، بزرگ‌ترین کاهش یک‌روزه خود در سال جاری را تجربه کرد. این فلز گران‌بها در نیمه دوم هفته موفق به بازگشت شد، اما همچنان هفته را با ثبت کندل منفی به پایان رساند.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900298

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • شروع سال جدید با کاهش نرخ تورم در استان آذربایجان شرقی
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی